Welcome to Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran Malaysia   Click to listen highlighted text! Welcome to Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran Malaysia Powered By GSpeech

Xpert Slider

PERMOHONAN JAWATAN

Permohonan Jawatan di bawah pelantikan SPP adalah melalui JobsMalaysia.

Selamat Datang

"Pada 1 Januari 1974, SPP yang bertindak sebagai badan bebas telah ditubuhkan mengikut Perkara 141A(1) Perlembagaan Persekutuan"

Logo + W3C etc

A- A A+
blue color green color red color yellow color
logospp

Home

home

social+webmail+languange_copy (2)

Menu Web Personalization (3)

ePROPER

eProper2

Semakan
Atas Talian

atastalian2

Pemohon
Pekerjaan

pemohonpekerjaan2

Penjawat
Awam

penjawatawam2

Orang
Awam

orangawam2

Warga
SPP

wargaspp2

KEPUTUSAN TEMU DUGA BAGI LANTIKAN KE JAWATAN PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN GRED DG41 PENGAJAR INTERIM UNTUK SESI TEMU DUGA PADA 17 MEI 2017

result1

Keputusan temu duga bagi pelantikan ke jawatan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) Gred DG41 Pengajar Interim untuk sesi temu duga yang dilaksanakan pada 17 Mei 2017 boleh disemak di sini. Surat Arahan Penempatan akan dikeluarkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).

*Calon-calon yang berjaya adalah dimohon untuk mencetak Surat Tawaran Lantikan dan Pakej Setuju Terima Tawaran (PSTT) dalam tempoh enam (6) minggu dari tarikh hebahan ini dibuat.   Untuk makluman, PSTT hendaklah dihantar kepada Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran Malaysia (SPP) sama ada SPP Putrajaya, SPP Urus Setia Cawangan Sabah atau SPP Urus Setia Cawangan Sarawak, iaitu mengikut arahan penempatan negeri masing-masing.

Sekiranya terdapat sebarang kesilapan alamat pada surat tawaran tersebut, calon-calon adalah dimohon untuk menghantar emel kepada alamat emel iaitu Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.dan Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Sila kemukakan alamat yang betul beserta nombor kad pengenalan dan nombor telefon untuk dihubungi kepada emel tersebut. SPP akan menghubungi calon apabila surat tawaran tersebut telah dikemaskini dan boleh dicetak semula.

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech